Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
Комплаєнс
Як забезпечити стійкість бізнесу під час війни: відповідає Служба комплаєнсу ОГТСУ

Кожна компанія в Україні сьогодні адаптується до абсолютно нових умов ведення бізнесу, коли пріоритетом є безпека людей, гнучкість процесів та керування ризиками, пов`язаними з ускладненням не лише в питанні стратегічних горизонтів, але й операційних завдань.

Під час війни функція комплаєнсу в Україні набуває особливого значення, адже спектр напрямів роботи може значно розширитися. Це не лише протидія корупції, питання етики чи репутації, це і антимонопольні заходи, санкційне посилення, у відповідності до законодавства, ухваленого внаслідок агресії російської федерації.

Юрій Войціцький, керівник Служби комплаєнсу ОГТСУ взяв участь у вебінарі Всеукраїнської мережі доброчесності і комплаєнсу UNIC «Пріоритизація завдань комплаєнсу під час війни». Представники провідних компаній українського ринку ділилися досвідом, як забезпечити стійкість бізнесу під час війни, здійснювати контроль ризиків та планування. Однією з тем став санкційний комплаєнс та співпраця з контрагентами.

«Оператор ГТС України відстежує законодавчі зміни та інтегрує їх в процеси компанії. Санкційний комплаєнс ми запровадили ще до війни і ретельно перевіряємо наших контрагентів. Можна сказати, що з ухваленням нового законодавства наш інструментарій значно розширився, адже «російський слід» це вже не просто репутаційні ризики, а кримінальні. Ми будували функцію комплаєнсу, яка б відповідала світовим трендам: синхронізація українського санкційного законодавства з американським та європейським зробить вітчизняні компанії більш привабливими для інвестицій, а також дозволить оптимізувати витрати і зробити комплаєнс-контролі більш ефективними. Сьогодні антикорупційне законодавство, міжнародне санкційне регулювання, заходи щодо боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму (комплаєнс вимоги) набули центрального значення в усьому світі», – зазначив Юрій Войціцькій під час виступу.

Учасники вебінару акцентували увагу на тому, що системний компалеєнс забезпечує реальні зміни в країні. Якщо на прикладі компанії, то розуміння важливості цієї функції означає синергію зусиль, що стимулює розвиток і призводить до високих результатів, а значить, дає додану вартість самій компанії.