Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
08_22_2023_1
Завершився ремонт магістрального газопроводу для українських і молдовських споживачів

Підготовка газотранспортної системи України до опалювального сезону на завершальній стадії і перебуває в постійному центрі уваги керівництва Оператора ГТС України. Генеральний директор Дмитро Липпа особисто перевірив хід ремонтних робіт на важливій ділянці магістрального газопроводу, що забезпечує постачання природного газу не лише для українських споживачів, а й до Молдови.

Ремонтні та відновлювальні роботи на газогоні були виконані за результатами раніше проведеної внутрішньотрубної діагностики. До них залучалися бригади оперативно-ремонтного управління, Богородчанського, Закарпатського, Бібрського лінійно-виробничих управлінь та лабораторії неруйнівного контролю.

Високу безпеку виконання робіт вдалося досягти застосуванню, в тому числі, пересувної азотної компресорної станції, яку Оператор придбав минулого року. Це вперше, коли азотна станція застосовувался для ремонту лінійної частини з такою великою протяжністю.

Наприкінці ремонту відбулися вогневі роботи по підключенню відремонтованої ділянки, а 9 вересня в установленому порядку пройшов подальший пуск в роботу газопроводу.

«Вдячний усім працівникам, які були залучені до ремонтних робіт цього проєкту. Завдяки злагодженій та професійній роботі нам вдалося виконати запланований обсяг робіт в стислі терміни», – зазначив генеральний директор Оператора ГТСУ України Дмитро Липпа.

Нагадаємо, що за підсумками cерпня цього року, об’єм транспортованого природного газу з Молдови до України склав майже 170 млн м³ або 15% від усього імпорту з Європи.