Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
Сергій Макогон і Джованні Джіларді
Надійність, безпека, енергоефективність: Оператор ГТС України підписав угоду з провідною італійською компанією

Київ, 10 червняПід час Українсько-італійського бізнес-форуму Оператор ГТС України (ОГТСУ) уклав угоду з італійською компанією RMT Valvomeccanica S.r.l. – світовим лідером з виробництва запірної арматури – про виготовлення кульових та регулюючих кранів для української газотранспортної системи.

Згідно з контрактом, RMT Valvomeccanica S.r.l. має виготовити та поставити ОГТСУ кульові крани стандарту API (American Petroleum Institute) Spec 6D з потрійним рівнем ущільнення кулі для трубопроводів діаметром 300, 400, 500, 700, 1000, 1200 та 1400 мм, що вимагає високого рівня технологій виробника.

Зазначимо, що RMT Valvomeccanica S.r.l. є частиною GIVA Group, одного з провідних міжнародних виробників кранів та приводів з повним циклом виробництва, включно з металургією та виготовленням заготовок для корпусів, куль та інших компонентів кранів. GIVA Group також виробляє приводи кранів та системи керування для них. Це дозволяє компанії здійснювати контроль рівня якості виготовлення від заготовок та компонентів до кінцевого продукту.

«Ми працюємо з кращими вітчизняними та міжнародними виробниками обладнання для забезпечення надійної та безпечної роботи газотранспортної системи, – коментує співпрацю з італійським виробником генеральний директор ОГТСУ Сергій Макогон. – Заміна старої арматури на нову, до того ж провідної компанії-виробника RMT VALVOMECCANICA S.r.l., дозволить знизити витрати на експлуатацію та обслуговування, мінімізувати витоки газу, пов’язані з технічними інцидентами та втратами фізично зношеної запірної арматури, підвищити енергоефективність. Та головне – дозволить посилити надійність експлуатації ГТС, що сприятиме зміцненню позиції Оператора ГТС України як надійного транзитера газу до Європи».

В рамках програми модернізації газотранспортної системи Оператор ГТС України підтримує національного виробника. Проте вирішальним аспектом залишається відповідність необхідним технічним характеристикам та фінальна цінова пропозиція. В умовах конкуренції на торгівельному майданчику Prozorro RMT Valvomeccanica S.r.l. запропонувала оптимальну цінову пропозицію на сучасне технологічне обладнання, що відповідає усім вимогам. Загальна сума договору становить 6,5 мільйонів євро.

«Співпраця одного з найбільших світових операторів газотранспортних систем – Оператора ГТС України, та одного з найкращих виробників запірної арматури – RMT Valvomeccanica S.r.l, є запорукою багаторічного безперервного постачання природного газу споживачам в Європі та Україні, – зазначив виконавчий директор RMT Valvomeccanica S.r.l Джованні Джіларді. – Ми виробляємо шарові крани, починаючі від переплавки руди, та металобрухту і закінчуючи актуаторами власного виробництва, та пропонуємо свій продукт за принципом «ONE STOP SHOP». Таким чином, увесь ланцюг контролю якості знаходиться в одних руках, що і є гарантією постачання продукту топ-класу. Також компанія – це світовий лідер в галузі «After Sales Service», а наші мобільні бригади проводять сервісне обслуговування та тестування наших кранів від платформ у тропічних морях, до газопроводів за Полярним колом».

Підписанти: директор із забезпечення виробництва ТОВ «Оператор ГТС України» Олег Чертіхін і виконавчий директор RMT VALVOMECCANICA S.r.l. Giovanni Gilardi

Довідка: Трубопровідна арматура, встановлена на лінійній частині магістральних газопроводів, пунктах запуску-прийому очисних та діагностичних пристроїв, технологічній обв’язці компресорних станцій, газорозподільних станцій, підземних сховищ газу, газовимірювальних станціях, пунктах вимірювання витрат газу, установках підготовки газу, призначена для забезпечення перекривання потоку робочого середовища – природного газу без змінення прохідного перетину.

Кран кульовий – запірна арматура, призначена для перекривання потоку робочого середовища, яка має сферичний перекривний елемент, що обертається навколо осі, перпендикулярної до напрямку потоку.