Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
Vidbir Gazu (Sep)
Британська газотранспортна компанія National Grid передала обладнання та інструменти ОГТСУ – «заради тепла в домівках українців»

«Сподіваємося, що це допоможе відновити інфраструктуру, необхідну для подачі тепла та електроенергії в домівки українців у ці важкі часи», – таке цільове призначення допомоги було зазначено в супровідній документації вантажу з Великої Британії для Оператора ГТС України.

Наш друг і партнер оператор ГТС National Grid Gas Transmission у березні-квітні провів збір і підготовку ключового обладнання та інструментів для здійснення транспортування та розподілу газу. До цієї ініціативи долучилися чотири британські газорозподільчі підприємства, які захотіли допомогти українським колегам лагодити пошкоджені російськими окупантами мережі.

Генератори, зварювально-різальні апарати, гідравлічні силові двигуни, труборізи, акумулятори, перфоратори, сотня регуляторів тиску газу та більше тисячі різних інструментів, незамінних на будівництві, незабаром надійдуть працівникам ОГТСУ для проведення ремонтно-відновлювальних робіт.

Доставити все обладнання вчасно – в період підготовки до опалювального сезону – вдалося завдяки співпраці з міжнародними партнерами України. Оператор ГТС України вдячний Секретаріату Енергетичного співтовариства (Energy Community), на базі якого створена оперативна група з підтримки України (USTF), Координаційному центру реагування на надзвичайні ситуації (ERCC) та Міністерству енергетики України. У вирішенні логістичних питань суттєву допомогу надало Державне агентство стратегічних резервів (Rządowa Agencja Rezerw Strategicznych – RARS).

Дякуємо колегам з National Grid. Ми відчуваємо вашу підтримку.

До перемоги – разом!