Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
донори_social 2
Будь-яка допомога важлива: донори ОГТСУ роблять свій внесок 

Традиції волонтерства та, зокрема, донорства серед наших колег мають давню та славну історію. З початком війни донорство набуло нового стимулу – допомогти нашим захисникам. 24 червня така донорська акція пройшла в офісі Апарату ОГТСУ і у Сумському ЛВУМГ.

У центральний офіс Оператора ГТС України завітала бригада Київської клінічної лікарні та зробила забори крові всім охочим. Взяти участь у цій важливій справі прийшли і досвідчені донори, і ті, для кого ця подія відбувалася вперше. У підсумку – 44 співробітника здали 22,5 літрів крові. Кошти, які обов`язково виплачуються кожному донору на обід, наші співробітники передали у фонд допомоги мобілізованим співробітникам компанії.

Колеги із Сумського ЛВУМ також організували донорську акцію. 25 співробітників зібралися і здали кров для потреб наших захисників із ЗСУ.

А зовсім недавно 12 працівників Дніпропетровського та Херсонського ПМ здали кров в одній із лікарень Дніпра для потреб поранених бійців ЗСУ.  У Всесвітній день донорства – 14 червня, – колеги з Сумського та Ромненського ПМ  долучилися до цієї благородної справи. Всі вони надали свою кров для тих, хто її потребує.

Варто зазначити, що кров можна зберігати лише протягом обмеженого періоду часу. Для того, щоб донорська кров була доступна завжди і скрізь, де вона необхідна, важливо, аби здорові люди регулярно її здавали.

Щира подяка усім колегам, які здають свою кров та її компоненти. Донор походить від латинського «donare» — «дарувати». У випадку з донорами крові подарунком для реципієнта часто є життя. У військовий час, коли ЗСУ відважно боронять Україну, ми повинні робити все, що від нас залежить, аби зберегти життя кожному бійцю.