Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
RBP-GSA-Logografica
ОГТСУ оголосив перший аукціон розподілу потужностей на платформах RBP та GSA

10 червня 2020 року, м. Київ – Оператор ГТС України продовжує активно імплементувати найкращі бізнес-практики ЄС в енергетичному секторі – 6 червня на платформах RBP (Угорщина) та GSA (Польща) опубліковано дані щодо першого аукціону розподілу потужності. Наразі потенційні учасники можуть ознайомитись з переліком точок міждержавного з’єднання і відповідними запропонованими обсягами річної потужності на гарантованій основі для 2020-2021 газового року.*

ОГТСУ запрошує усі зацікавлені компанії попередньо зареєструватись на платформах та прийняти участь** в першому аукціоні, який відбудеться 6 липня 2020 року.

Задля спрощення процедури реєстрації і роботи в зазначених аукціонних платформах доступний вибір української мови інтерфейсу, правила та інструкції з користування викладені українською мовою, а також відкрита «гаряча лінія» для консультативної підтримки:
+38 (044) 239-78-85,
+38 (044) 239-77-44,
commercial@tsoua.com

Нагадаємо, що починаючи з липня поточного року потужності 2020-2021 газового року*** в усіх точках міждержавного з’єднання будуть розподілятись за процедурою аукціонних торгів. Це посилить конкуренцію замовників послуг транспортування при розподілі потужності. Починаючи з наступного газового року, доступ до потужностей на міждержавних точках з’єднання буде надаватися виключно через зазначені платформи. Тому ОГТСУ закликає всіх зацікавлених замовників заздалегідь зареєструватись на платформах та укласти відповідні договори.

Інформаційна довідка

*Оператор ГТС України впроваджує електронні аукціони розподілу потужності відповідно до вимог Кодексу ГТС України та Регламенту Комісії (ЄС) № 2017/459 від 16 березня 2017 року про встановлення мережевого кодексу механізмів розподілу потужності в газотранспортних системах. Мета їх імплементації – підвищення ефективного розподілу потужності на міждержавних точках з’єднання.

Аукціони будуть проводитись на аукціонних платформах, що відповідають вимогам регламенту ЄС та протягом довгого часу широко використовуються суміжними операторами газотранспортних систем – RBP (Угорщина) та GSA (Польща). ТОВ «Оператор ГТС України» і оператори відповідних аукціонних платформ підписали угоди про користування, згідно яких розподіл потужності на 2020-2021 газовий рік відбудеться на цих аукціонних платформах.

Реєстрація на цих аукціонних платформах є безкоштовною для замовників послуг транспортування, що мають з ТОВ «Оператор ГТС України» договір на транспортування природного газу.

Інформації стосовно порядку проведення аукціонів на кожній із точок міждержавних з’єднань, реєстрації на аукціонних платформах, умов набуття статусу учасника аукціону – на офіційному веб-сайті ОГТСУ у розділі «Клієнта» / «Замовлення й оплата послуг» / «Розподіл  потужностей на міждержавних з’єднаннях».

**Щоб побачити запропоновані аукціони на платформах RBP та GSA, необхідно у фільтрі пошуку обрати/ввести «Gas TSO of Ukraine LLC».

***Газовий рік – розпочинається з 1 жовтня.