Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
EC2B2151
ОГТСУ пропонує замовникам послуг долучитися до дослідження ACER та Секретаріату ЄЕС

Європейське Агентство зі співпраці енергетичних регуляторів та Секретаріат Енергетичного Співтовариства розпочали дослідження  «Публічні консультації щодо продажу та використання потужностей у точках міждержавного з’єднання, що знаходяться на кордонах ЄС та Енергетичного Співтовариства». Оператор ГТС України вітає ініціативу щодо вивчення аспектів розвитку міжнародних ринків  та пропонує замовникам послуг транспортування газу  взяти участь в опитуванні.

Компанія  підтримує впровадження європейських бізнес-правил при транспортуванні природного газу на всіх міждержавних точках з’єднання. Тому, починаючи з 2020 року імплементувала механізми метчингу та алокації, передбачені європейським регламентом 2015/703 від 30 квітня 2015 року. А у 2020 році були створені віртуальні точки з’єднання на кордонах з Польщею та Угорщиною, запроваджені аукціони розподілу потужності, тощо.

Ми прагнемо продовжити впровадження найкращих європейських практик на кордонах з іншими країнами, тому для компанії важлива думка замовників щодо питань взаємодії на всіх міждержавних точках з’єднання, зокрема поміж інших з наступних питань:

(1)       Створення віртуальної точки з’єднання на кордоні Україна/Словаччина як засіб додаткового гарантування безперервності потоку природного газу на випадок ремонтних робіт, а також для максимізації використання потужностей на кордоні;

(2)       Розблокування всіх точок з’єднання на кордоні Україна/Румунія для надання доступу до потужностей всім учасникам ринку на вільних та рівних засадах;

(3)       Створення гарантованих потужностей для транспортування природного газу з Польщі та Угорщини до України;

(4)       Гармонізація якісних характеристик природного газу для транспортування між країнами регіону CESEC;

(5)       Впровадження віртуального реверсу на точках з’єднання між Україною та Молдовою як засіб збільшення завантаженості Трансбалканського трубопроводу.

Ми вітаємо участь всіх замовників послуг транспортування у консультаціях. Надання зворотного зв’язку можливе за посиланням https://surveys.acer.europa.eu/eusurvey/runner/Capacity_atIPs/

Також будемо вдячні, якщо ви направите відповіді, що стосуються точок з’єднання між Україною та суміжними країнами, додатково на електронну пошту відділу розвитку бізнесу Оператора ГТС України businesscooperation@tsoua.com. Ваша думка щодо розвитку бізнесу на міждержавних точках з’єднання є дуже важливою для компанії.