Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
EC2B22621
ОГТСУ зекономив 150 млн грн завдяки тендеру на запірну арматуру

04 грудня 2020 року, м. Київ – Оператор ГТС України провів на платформі Prozorro закупівлю 105 сучасних кульових кранів, які використовуються для локалізації ділянок газопроводів у разі необхідності зміни маршрутів транспортування газу, ремонтних робіт, відмов чи аварійних ситуацій.  Зниження ціни в результаті торгів склало 43% (-150 млн грн) від стартової.

Очікувана вартість тендеру, сформована за результатами маркетингового аналізу, складала 350 млн грн. У ході конкурентних торгів вона була суттєво знижена: на першому етапі аукціону на 26%, а на другому – вже на 43%. У тендері змагалися 10 постачальників з України, Італії, Китаю, Німеччини, США та Чехії. Завдяки прозорій централізованій закупівлі компанія змогла зекономити при збереженні якості товару. Адже постачальників цікавлять великі обсяги збуту і вони готові конкурувати за перемогу.

«Наш обов’язок – використовувати  усі технічні, фінансові, юридичні й комерційні інструменти максимально ефективно. Високий рівень конкуренції в межах тендеру свідчить про  правильний та прозорий підхід у сфері закупівель. Завдяки цьому  ми залучаємо до участі в тендерах найкращих постачальників товарів та послуг і досягаємо синергії – економії для компанії при високій якості предмету закупівель», – пояснив Андрій Янюк, директор із закупівель ОГТСУ.

Переможцем торгів став офіційний дилер одного з провідних італійських виробників PERAR S.P.A. – компанія Vorex LLC, яка надала найнижчу пропозицію в 200 млн грн. ОГТСУ підписав відповідну угоду з цим контрагентом  у листопаді2020 року.

«Наше гасло «Найвища якість за розумну ціну», тому з самого початку ми ставили на меті перемогу. А якісно підготовлена тендерна документація та високий професійний рівень співробітників ОГТСУ зробили участь у тендері максимально зручним для нас, як для нерезидента. Від анонсу тендера і до  укладення контракту у нас не виникло жодних ускладнень ані з подачею документів, ані з отриманням роз’яснень. Враховуючи високі корпоративні та професійні стандарти ОГТСУ, ми плануємо і надалі приймати участь у тендерах, що відносяться до нашої сфери діяльності», – прокоментував представник переможця Джон Малон (John Malone), операційний директор Vorex LLC.

 Perar SPA – відомий виробник кульових кранів API6D та API6A, що широко застосуютьсяу різних секторах, таких як нафта, газ, нафтохімія, важке хімічне обладнання та ін.

“Ми раді нещодавньому  успіху Perar SPA  в отриманні контракту на поставку кульових кранів великого діаметру, ручних та кульових кранів для використання на нафтогазовому ринку України,  – зазначив директор з продажів компанії Perar SPA Альберто Такіні. -Особливо задоволені успіхом в межах першої участі у важливому тендері, оскільки вважаємо, що  український ринок представляє великий інтерес та є стратегічним  для Perar SPA з урахуванням попиту на великі кульові крани”.

Таким чином, ОГТСУ закупить кульові крани діаметром від 300 до 1400 мм з терміном експлуатації не менше 30 років. Термін поставки товару – до березня 2022 року.