Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
GIE
Оператор ГТС України став членом асоціації Gas Infrastructure Europe 

25 січня 2021 року, м. Київ – Оператор ГТС України вступив до асоціації Gas Infrastructure Europe (Газова інфраструктура Європи). Це представницька організація європейських інституцій (Європейської Комісії, Європейського Парламенту, Ради Європейського Союзу), європейських регуляторних органів (ACER, CEER) й інших організацій та компаній, що працюють на європейському ринку газу. Асоціація об’єднує 70 компаній газової інфраструктури з 26 країн – операторів ГТС, операторів газосховищ та операторів терміналів зрідженого газу.

Згідно бачення GIE, до 2050 року газова інфраструктура буде опорою для розвитку інноваційної енергосистеми і безпечного, ефективного та сталого постачання енергії жителям континенту.

ОГТСУ поділяє це бачення і приєднався до GIE задля розвитку транскордонної торгівлі, посилення взаємодії і міжнародного співробітництва між країнами, спільних досліджень, зміцнення енергетичної безпеки та сталого розвитку ринку газу.

«Сприяння декарбонізації є невід’ємною частиною стратегії ОГТСУ. Членство в GIE дозволить ОГТСУ розширити міжнародну співпрацю, об’єднану ідеєю сталого розвитку, декарбонізації, технічних інновацій, використанні відновлюваних джерел енергії, зокрема водню. А саме ОГТСУ разом з іншими операторами ГТС Європи має бути ключем до енергетичної безпеки та гнучкості енергетичної системи усього європейського континенту», – зауважив Павел Станчак, заступник генерального директора з розвитку та трансформації ОГТСУ.