Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
10_02 Яготин1
Оператор ГТС України здав в експлуатацію перший пусковий комплекс першої черги будівництва на КС «Яготин»

Новостворена Державна інспекція архітектури та містобудування України видала відповідний сертифікат в найкоротші терміни, після відвідин об`єкту. Попереду ще 4-и черги будівництва.

ОГТСУ вітає реформи органу Державного-архітектурно-будівельного контролю, які є стимулом для розвитку будівельної галузі.

Дякуємо колегам з Укртрансгаз – Оператор газосховищ України, Зоря Машпроект, АТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання – Інжиніринг» за ефективну роботу з підготовки об’єкта будівництва на високому професійному рівні для введення в експлуатацію.

ОГТСУ активно залучає до співпраці вітчизняні компанії та використовує лише найкраще обладнання. Наприклад, високоефективні газоперекачувальні агрегати з коефіцієнтом корисної дії не нижче 35%, газотурбінні двигуни, виробництва «Зоря»-«Машпроєкт» та компресор виробництва АТ «Сумське НВО Інжиніринг».

Нагадаємо, що компресорна станція «Яготин» є ключовою станцією для безпечного транспортування газу українського видобутку внутрішнім споживачам. Саме ця станція забезпечує газом багатомільйонний Київ – промислові об`єкти та мешканців.  Це стратегічний об`єкт, який буде працювати за будь-якого сценарію транзиту.

Для безпеки та значного покращення економічних показників транспортування газу ми розпочали процес оновлення та монтаж основного обладнання. На КС «Яготин» тривають будівельні роботи, тут зводиться новий, сучасний цех, робота станції при цьому не припиняється.

Завдяки реконструкції ми очікуємо зниження витрат паливного газу, зменшення витрат на проведення ремонтів та зниження експлуатаційних потреб при експлуатації та технічному обслуговуванні газоперекачувальних агрегатів (ГПА). Це забезпечить надійну роботу ГПА, самої компресорної станції та газотранспортної системи в цілому.