Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
Polan-Ukraine
Оператори ГТС України та Польщі запрошують замовників послуг надати пропозиції до угоди про взаємодію

02 березня 2020 року, м. Київ – ТОВ «Оператор ГТС України» та польський оператор Gaz-System мають намір укласти угоду про взаємодію.

Обидва оператори ГТС запрошують користувачів системи у період з 3 березня по 4 травня 2020 року надати зауваження та пропозиції* до запропонованого тексту щодо:

  1. правил процесу метчингу,
  2. правил алокації обсягів природного газу,
  3. процедури комунікації у разі надзвичайних подій.

Оператори проведуть оцінку отриманих коментарів та, за необхідності, скоригують текст угоди про взаємодію.

GAZ-SYSTEM та ОГТСУ планують запропонувати послуги транспортування газу у точках міждержавного з’єднання «Германовичі» та «Дроздовичі» через одну віртуальну точку з’єднання двох систем.

Заброньована потужність у зазначених точках буде перерозподілена для відповідного Користувача системи як потужність Точки з’єднання до системи GAZ-SYSTEM/ОГТСУ у розмірі, що дорівнює сумі фактичної заброньованої потужності у точках міждержавного з’єднання «Дроздовичі» та «Германовичі» за той же період та виходячи з тих же умов.

Всім учасникам ринку пропонується подати свої коментарі та запитання, відправивши їх на електронну пошту: businesscooperation@tsoua.com та instrukcja@gaz-system.pl

Зміст проекту угоди про взаємодію у редакції, в якій Оператори мають намір укласти цю угоду з урахуванням вищезазначених правил, – за посиланнями –  українською та англійською мовами; шаблон документу з зауваженнями та пропозиціями.

*Згідно зі ст. 4 (2) Регламенту Комісії (ЄС) 2015/703 від 30 квітня 2015 року про впровадження мережевого кодексу щодо правил взаємодії та обміну даними.