Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
2022-03-25
Підтримка Оператора ГТС України з боку наших міжнародних колег міцнішає

Відповідно до наших технологічних потреб допомогу запропонували надати 15 операторів з 13 країн – з Польщі, Литви, Словаччини, Бельгії, Болгарії, Чехії, Німеччини, Іспанії, Франції, Греції, Угорщини, Італії, Великобританії.

Перші вантажі вже прибули в Україну – центратори для збірки труб під зварювання від бельгійського оператора Fluxys і гуманітарні товари (каремати, спальники тощо) від німецького оператора ONTRAS.

Також до ОГТСУ вже доставлено 6 тонн зварювальних електродів від болгарських колег Bulgartransgaz EAD. Ці електроди необхідні для проведення зварювальних робіт під час ремонтів магістральних трубопроводів. Наразі вони – вкрай дефіцитний ресурс, який майже неможливо придбати на українському ринку.

З німецьким оператором OGЕ (Open Grird Europe) погоджено схему екстреної доставки спеціального обладнання та ремонтних комплектів для безвогневої врізки та підключення байпасів у разі пошкоджень, які потребують відповідного обладнання.

До відправки формуються вантажі ще від шести операторів ГТС.

Дякуємо за підтримку нашим міжнародним колегам, а також Міністерству енергетики України, USAID за сприяння в отриманні критично важливих матеріалів для Оператора ГТС України. Завдяки всім вам ОГТСУ продовжує постачання газу українським споживачам.

Нас не залишили в біді. Разом – до перемоги. Все буде Україна!