Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
WhatsApp Image 2022-04-11 at 16.27.28
Стан роботи газотранспортної системи України 27 травня 2022 року

З початку тижня через активні бойові дії на сході України газопостачання втратили Луганська та Донецька області, а кількість відключених газорозподільних станцій зросла на 75% — до 93 ГРС.

Причиною зупинки 41 ГРС у Донецькій та Луганській областях стало пошкодження магістрального газопроводу внаслідок російських обстрілів.

Співробітники Оператора ГТС України залишаються в регіоні, щоб мати можливість відновити газопостачання щойно з’явиться доступ до пошкоджених ділянок. А також — підтримувати в роботі єдину працюючу ГРС, яка забезпечує роботу хлібозаводу в одному з міст Донеччини.

Найбільше зупинених ГРС у Донецькій області — 55% від загальної кількості зупинених. Решта розташовані у Луганській, Харківській, Запорізькій та Миколаївській областях.

Оператор ГТС України у постійному контакті з військово-цивільними адміністраціями та військовими для максимально оперативного доступу до пошкоджених ділянок. Зокрема, цього тижня вдалось локалізувати газопровід-відвід після пошкодження магістрального газогону у Харківській області та уникнути обмеження газопостачання споживачів.