Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
damage (collage) site
Українська газотранспортна інфраструктура потерпає від російської військової агресії

Станом на 6 квітня зупинено 48 газорозподільних станцій в семи регіонах України, здебільшого через руйнування мереж обл-, та міськгазів. Без газопостачання лишається понад 300 тисяч домогосподарств.

Внаслідок обстрілів від початку війни пошкоджені три магістральні газопроводи у трьох областях — Київській, Донецькій та Луганській, компресорна станція на Миколаївщині, зруйновані дві газорозподільні станції у Харківській та Донецькій області та інша інфраструктура.

Щодня наші колеги із ризиком для власного життя відновлюють маршрути транспортування газу українським споживачам. Часто це доводиться робити в короткі проміжки між обстрілами, під прикриттям українських військових.

Навіть на звільнених територіях є проблеми з повним доступом до наших об’єктів через сюрпризи, які позалишали окупанти, — заміновані узбіччя і поля. Тому нашим колегам доводиться чекати, поки сапери перевірять, наскільки безпечна територія.

Та, попри всі складнощі, більшість споживачів України – домогосподарства, електростанції, установи, промисловість – забезпечені безперервним газопостачанням. А співробітники ОГТСУ відновлюють транспортування газу у зонах бойових дій, як тільки з’являється така можливість.